Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Reconeixement del Parc Científic a una noia de Lleida guardonada en un concurs internacional organitzat per Google

Reconeixement del Parc Científic a una noia de Lleida guardonada en un concurs internacional organitzat per Google

15/02/2018

Sílvia Nadal Faus ha quedat en novena posició al concurs Code-In, gràcies al seu treball basat en la tecnologia del Liquid Galaxy Lab. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, destaca la importància de promoure les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves

Una alumna de quart d’ESO de l’Institut Gili Gaya de 15 anys, Sílvia Nadal Faus, ha rebut avui un reconeixement al Parc Científic de Gardeny pel seu excel·lent resultat en el concurs internacional Code-in que organitza la multinacional Google.

El Liquid Galaxy Lab del Parc Científic ha tutelat un total de 433 alumnes de l’Estat i d’altres països en aquesta edició del concurs i la Sílvia ha quedat en novena posició. En el seu cas, ha inventat 8 casos d’ús d’aquesta tecnologia en projectes com un jardí botànic per a la gent gran, la representació del Big Data, l’Internet de les Coses i el control de pacients en un hospital, entre d’altres. Ha invertit una quarantena d’hores en el projecte.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit l’acte i felicitar la Sílvia i el seu germà Xavi, que amb 13 anys també ha participat en el concurs. Ha destacat que són un exemple d’implicació dels joves en activitats tecnològiques, un àmbit en el qual encara hi ha molt camí per recórrer, ja que manquen vocacions en aquest àmbit, ha assenyalat. El Paer en Cap també ha destacat la tasca que du a terme el Liquid Galaxy Lab i el conjunt del Parc Científic, que han incrementat l’interès de joves lleidatans pel món de les TIC i els ha situat en el primer nivell mundial de les tecnologies. El tinent d’alcalde responsable del Parc Científic, Rafael Peris, també ha participat en la trobada.

Aquest ha estat el primer cop que el Liquid Galaxy Lab es situa com una de les 25 organitzacions internacionals, reconegudes per Google, que han dissenyat el concurs Code-In. El laboratori de Lleida ha aportat 20 mentors sobre un total de 710 a tot el món. A més, la seva participació s’ha traduït en un augment considerable dels participants de Lleida, que han passat de 3 a 20 i en el conjunt de l’Estat, al passar de 25 a 150.

El Code-in Google és un concurs per introduir estudiants preuniversitaris, d’entre 13 i 17 anys, en el desenvolupament del programari lliure. El concurs està dissenyat per facilitar-los la iniciació mitjançant un conjunt de tasques que proveeixen organitzacions com el Liquid Galaxy Lab. Els preuniversitaris seleccionen les tasques i les treballen amb l’ajut d’un mentor durant set setmanes. Un total de 3.555 estudiants preuniversitaris de 78 països han participat en el concurs.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417