Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Pueyo: “Lleida és el segon hub tecnològic de Catalunya després de Barcelona”

Pueyo: “Lleida és el segon hub tecnològic de Catalunya després de Barcelona”

05/05/2022

Comença la Mobile Week Lleida amb el reconeixement a les alumnes de l’Escola Tonucci, semifinalistes del programa Technovation Girls amb una APP sobre l’administració de medicació per a persones que viuen soles. Fins el dia 7 de maig hi haurà 54 activitats vinculades al coneixement i a la tecnologia obertes a la ciutadania, especialment al públic familiar.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit l’acte d’inauguració de la Lleida Mobile Week, el programa d’activitats de difusió de la tecnologia i coneixement de les TIC que es desenvolupa a la ciutat coordinat per la Paeria fins el dia 7 de maig. Entre els objectius d’aquesta Mobile destaca potenciar les vocacions científiques STEAM entre les joves i aprofundir i experimentar amb l’aplicació de la tecnologia.

El plató 1 del Magical Media ha estat l’escenari de l’obertura oficial de les activitats de la Mobile Week, que recupera la presencialitat després d’una pandèmia on “la tecnologia ha fet possible que les relacions personals i també les laborals s’hagin pogut mantenir, i això ha estat possible gràcies a la tasca científica: sense computació, matemàtiques i enginyeria no serien possible els avenços de què avui gaudim”, ha posat de relleu l’alcalde de Lleida. El paer en cap ha destacat que “Lleida constitueix el segon hub tecnològic de Catalunya després de la conurbació de Barcelona” i bona part de la Lleida Mobile Week se celebrarà al Parc Científic, “un espai on hi conflueixen moltes vocacions científiques i ocupa prop de 2.000 persones, moltes d’elles joves”.
 
Les grans protagonistes de la inauguració de la Mobile 2022 han estat les nenes integrants del grup Tonuccitechnos, Martina Solano, Eunís Torrabadella, Irene Rué i Maria Serra que, juntament amb Jana Pardell, van quedar semifinalistes mundials en el programa Technovation Girls. Quatre de les integrants de l’equip han presentat al públic assistent a la inauguració l’APP Hey your pills! que han dissenyat per ajudar les persones que viuen soles a no oblidar-se de prendre la medicació. L’aplicació permet generar avisos a familiars quan el pacient no s’ha pres la medicació prescrita.
 
Technovation Girls és una iniciativa global amb l'objectiu d'incrementar la participació femenina en l’àmbit tecnològic, impulsada per l’Associació Espiral, amb el suport de la Generalitat. Compta amb la col·laboració de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL), del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, de empreses vinculades al món tecnològic a través de l’Associació d'Empreses de Tecnologies de la Informació de Lleida (AETI) i de l'Ajuntament de Lleida.
 
En la seva intervenció, la tinent d’alcalde Jordina Freixanet, ha expressat el ferm compromís de l’Ajuntament de Lleida amb la transformació digital i ha recordat el recent reconeixement de l’Administració Oberta de Catalunya obtingut per la Paeria.
 
Freixanet ha recordat el component educatiu de la Mobile, ha agraït la implicació de les escoles, entitats i pymes en les activitats de la Mobile amb l’objectiu d’ apropar la tecnologia al màxim nombre de ciutadans i ciutadanes amb el focus posat en el públic familiar.
 
En l’acte han tingut lloc dues taules rodones: una sobre projectes de transformació digital amb la participació de Jordina Freixanet i la directora gerent de Política Digital, Joana Barbany, i una segona conversa sobre Dona i el sector TIC amb Karina Gibert, directora del centre d’investigació d’intel·ligència artificial de la UPC, Magda Valls, directora de l’Escola Politècnica Superior de la UdL, Bianca Padurean, business analyst&project manager de Semic i una de les nens integrants de l’equip Tonuccitenos, semifinalista mundial 2021 de Technovation Girls.
 
La directora del centre d’investigació d’intel·ligència artificial de la UPC, Karina Gibert, ha estat l’encarregada de cloure la jornada amb una ponència sobre l’abast de la intel·ligència artificial i els seus beneficis en diferents àmbits: des de programes d’atenció a les persones, a la ciència, a programes de sensors i investigació.
 
També han intervingut en l’acte el director del Parc Científic, Miquel Aran i el director de connectivitat intel·ligent de la Mobile Week, Eduard Martin.
 
En el decurs de l’acte també s’ha fet un reconeixement a les dones integrants del departament de Govern Obert de l’Ajuntament de Lleida, tècniques i professionals del sector de les TIC.
Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2022 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417