Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Pas endavant en la implantació de la Ciutat Intel·ligent a Lleida

Pas endavant en la implantació de la Ciutat Intel·ligent a Lleida

14/03/2011

Un projecte en què la Paeria és pionera juntament amb Sant Cugat, i que es desenvolupa en col·laboració amb les empreses Abertis i Indra

Pas endavant en la implantació de la Ciutat Intel·ligent a Lleida

La finalitat és donar un millor servei a la ciutadania amb un cost menor

El procés d'implantació a Lleida del projecte Ciutat Intel·ligent ha donat aquest dilluns un nou pas endavant amb la reunió celebrada a la Paeria entre els responsables municipals i els representants de les empreses Abertis i Indra. Lleida és pionera, juntament amb Sant Cugat, en la implementació del projecte Ciutat Intel·ligent, que pretén avançar en el procés d’implantació i de l'ús de les noves tecnologies en els municipis per millorar l’eficiència dels serveis públics o la sostenibilitat mediambiental i així revertir en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i contribuir a l'estalvi econòmic.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha encapçalat la reunió de treball, ha explicat que en el procés de treball estratègic per implementar el projecte "ara cal detectar els àmbits prioritàris d'actuació que de ben segur passen per la mobilitat, l'energia i la tecnologia al servei de la indústria". Ros ha destacat la possibilitat de realitzar un "polígon intel·ligent" en la nova zona industrial de Torreblanca que l'Ajuntament desenvolupa juntament amb l'Incasòl. El paer en cap ha recordat que enguany Lleida té una doble oportunitat de mostrar com es treballa en l'objectiu de fer ciutats intel·ligents "a través del saló Municipàlia i de Ciencia en Acción".

Ciutats Intel·ligents és un projecte pioner que desenvolupen Lleida i Sant Cugat per aprofitar les noves tecnologies per fer ciutats més eficients, més ecològiques, més orientades a la ciutadania; en resum, per donar més serveis amb un cost menor.

Aquest model de nova ciutat es desenvolupa mitjançant un estudi profund de les necessitats de les ciutats, per crear un pla estratègic que permeti un enfocament global de les tecnologies en la seva aplicació a les ciutats.

Properament els Ajuntaments de Lleida i Sant Cugat presentaran, amb Abertis i Indra, el Pla Estratègic de Ciutats Intel·ligents.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417