Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Lliurament dels Premis de les Cartes Telemàtiques als Reis Mags al Saló de Sessions

Lliurament dels Premis de les Cartes Telemàtiques als Reis Mags al Saló de Sessions

30/01/2018

L'alcalde destaca que aquest concurs va ser pioner en l'ús de les noves tecnologies des de la seva creació l'any 1989 i permet veure l'evolució que ha tingut la tecnologia des d'aleshores.

El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit aquesta tarda el lliurament de premis del concurs de les Cartes Telemàtiques als Reis Mags, que des de l’any 1989 organitza l’Ajuntament de Lleida. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora de la Gestió dels Recursos Municipals, la Hisenda Municipal i les Polítiques de Transparència, Montse Mínguez, ha presidit l’acte en el qual s’han lliurat els premis als 3 guanyadors, els 10 accèssits i una vintena de diplomes als centres educatius participants en el concurs.

El paer en cap ha destacat la gran participació que hi ha hagut, amb 839 cartes, en aquest concurs pioner en l'ús de les noves tecnologies. "Val la pena que tots donem valor a les coses que es fan a la ciutat. El concurs va començar l'any 1989, quan no hi havia internet, però ja feiem cartes telemàtiques amb un sistema que es deia Ibertex. Des del 94 les fem amb internet, al 2001 vam fer-les amb SMS, al 2012 es poden fer ja amb smartphones i el 2015 s'incorpora el Whatsapp. Quan mires la seqüència de les cartes telemàtiques és la història de la tecnologia al nostre país", ha afirmat l'alcalde.

Els guanyadors del concurs, que ha rebut tres llibretes d’estalvis amb 200 euros, són Abril Agustí, Mariona Pujades i Alana Navarro. També s’han lliurat 10 vals de material informàtic valorat en 60 euros als accèssits Antonyous Nageh, Joana Planella, Paula Blázquez, Yasser Haouari, Mireia Arroyos, Aleix Gertrúdix, Marc Masot, Laura Trepat, delegats i delegades de l’escola Països Catalans i Josep Argilés.

Els centres participants en aquest iniciativa han rebut un diploma. Enguany hi han participat els centres educatius Col·legi El Carme, Centre de Dia Magraners, Col·legi Sagrada Família, Col·legi Sant Jaume, Escola Antoni Bergós, Escola d’Alfés, Escola Els Planells, Escola Enric Farreny, Escola Joan Maragall, Escola Joan XXIII, Escola Josep Mañé, Escola Països Catalans, Escola Pràctiques 1, Escola Sant Josep de Calassanç, Escola Santa Maria de Gardeny, Escola Frederic Godàs, Escola La Mitjana, Escola L’estonnac, Escola Riu Segre i Escola Vilanova de Segrià.

El cap de zona d’Ibercaja, Ròmul Llaveria, i el representant de SEMIC, Àlvar Perera, han participat en el lliurament, al qual han assistit el president del Col·legi de Periodistes a Lleida, Rafa Gimena, els regidors Paco Cerdà, Núria Marín, Daniel Rubio i Dolors López, així com professors i familiars dels nens i les nenes participants. Ibercaja i Semic i SVT són patrocinadors del concurs. El jurat està format per membres de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que col·labora amb la iniciativa. El jurat valora la solidaritat, la simpatia, l’enginy i el bon humor.

En aquesta edició s’han rebut un total de 839 cartes de 20 centres educatius de la ciutat –quatre centres escolars més que l’any 2016-2017- i gairebé una trentena de cartes més s’han rebut per Whatsapp. El concurs de cartes telemàtiques de la Paeria és una iniciativa capdavantera en l’àmbit estatal des d’un punt de vista participatiu i la més antiga (des de l’any 1989).

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417