Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Lleida participa en la reunió del Consorci Europeu Open-DAI

Lleida participa en la reunió del Consorci Europeu Open-DAI

12/11/2012

El consorci promou la difusió de dades de les administracions (Open DATA) perquè es generin nous serveis i aplicacions

L’Ajuntament de Lleida participa des d’avui en la reunió del Consorci Europeu Open-DAI que se celebra fins dimecres a Barcelona. També hi són presents les empreses BDigital i Ponent-2002 del Parc Científic i Tecnològic de Lleida, que col•laboren en el projecte del consorci europeu Open-Dai (Opening Data Architectures and Infrastructures of European Public Administrations). El programa vol testejar el potencial i l’eficàcia de les dades obertes (Open Data) de diferents institucions públiques per crear nous serveis i aplicacions, dirigides a les empreses, als ciutadans i a les mateixes administracions.

En la trobada de Barcelona també es presenten els treballs d’integració de les dades obertes de l’Ajuntament de Lleida amb els entorns Google, que està duent a terme Ponent-2002 juntament amb la Paeria i l’Escola Politècnica de la UdL.

En el Consorci hi participen els Ajuntaments de Lleida i Barcelona, així com els de les ciutats de Karlshamn (Suècia), Ordu (Turquia) i la regió del Piemont (Itàlia). La sessió de Barcelona és la tercera que es realitza aquest any, després de les celebrades a Torí (Italia) i a Karlshamn (Suècia).

El projecte Open-DAI el finança el programa europeu de suport a polítiques TIC com a part de la innovació i la competitivitat (PIC- call 2011).

Més informació a: www.open-dai.eu

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2022 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417