Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Lleida i el Parc Científic presents al CeBIT de Hannover com a centre d'excel·lència i innovació tecnològica

Lleida i el Parc Científic presents al CeBIT de Hannover com a centre d'excel·lència i innovació tecnològica

01/03/2011

L'estand del Parc presenta les seves empreses, els grups de recerca i el model de ciutat en una de les principals fires tecnològiques del món

Lleida i el Parc Científic presents al CeBIT de Hannover com a centre d'excel·lència i innovació tecnològica

El secretari d'Estat de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Bernardo Lorenzo, a l'estand de Parc.

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida és present per setena edició consecutiva al CeBIT de Hannover (Alemanya), una de les fires de tecnologia, informació i comunicació més importants del món i la que té més superfície d'exposició. Al 2010 la van visitar 334.000 persones de 83 països diferents. Enguany, Turquia pren el relleu a Espanya com a país convidat. CeBIT se celebra de l'1 al 5 de març.

L'estand del Parc promociona les empreses que hi formen part, els grups de recerca i també la ciutat com a model de territori amb qualitat de vida i capacitat d'atracció de talent vinculat a les noves tecnologies de la informació i de les telecomunicacions.

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, impulsat fa sis anys per l'Ajuntament de Lleida i la UdL, assolirà a finals del 2011 la xifra de 1.500 treballadors. Només en els primers dos mesos de l'any ja s'hi han inaugurat tres nous equipaments, el Centre de Disseny del Coneixement (CeDiCo), el viver per a emprenedors provinents de la Formació Professional i el TIC-CPD -Centre de Processament de Dades (CPD) i Viver TIC. El proper mes de març es posarà en marxa l'Arborètum.

De fet, aquest 2011 el Parc Científic incrementarà les seves instal·lacions en 14.000 metres quadrats d'edificis i 69.000 d'equipaments. Els metres d'equipaments són els corresponents a l'Arborètum, mentre que els d'edificis corresponen als centres següents: Magical (7.000), TIC/CPD (1.000), l'hangar del Maqcentre (1.280), CeDiCo (3.000), Innova (1.000) i l'edifici de l'Arborètum (600).

La delegació del Parc que ha viatjat a Hannover l'integren el seu director, Josep Clotet, el director de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL, Ferran Badia, i el sotsdirector d'aquest centre, Francesc Giné.

CeBIT se centra, enguany, en la denominada computació al núvol (Cloud computing), que és com s'anomenen els documents hostatjats a la Xarxa de ràpid accés sense necessitat de guardar-los en l'ordinador (com ara Flickr). Es tracta d'una tecnologia essencial per al desenvolupament i els serveis de les webs 2.0. La fira alemanya també tractarà sobre les principals innovacions en l'àmbit de les telecomunicacions i les 3D.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417