Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria incorpora una eina més de transparència amb l’app PleDigital

La Paeria incorpora una eina més de transparència amb l’app PleDigital

15/09/2017

Aquest divendres s’ha celebrat una nova reunió de la Comissió de Transparència en què s’ha donat a conèixer als regidors aquesta nova aplicació web per a l gestió, publicació i consulta de les sessions i les seves actes amb validesa legal. Alhora, és una plataforma de ‘streaming’ en viu i sota demanda per veure els vídeos dels plens ja que incorpora un sistema d’Àudio-Vídeo Actes

REGIDORIA DE LA GESTIÓ DELS RECURSOS MUNICIPALS, LA HISENDA MUNICIPAL I POLÍTIQUES DE TRANSPARÈNCIA

L’Ajuntament de Lleida incorpora una eina més de transparència amb l’app PleDigital. Aquest divendres s’ha celebrat una nova reunió de la Comissió de Transparència en què s’ha donat a conèixer als regidors aquesta nova aplicació web per a l gestió, publicació i consulta de les sessions i les seves actes amb validesa legal. Alhora, és una plataforma de ‘streaming’ en viu i sota demanda per veure els vídeos dels plens ja que incorpora un sistema d’Àudio-Vídeo Actes. Cal recordar que la Paeria ha renovat el 100% de Transparència ITA (Índice de Transparencia de los Ayuntamientos) que elabora Transparency Internacional Espanya i forma part dels 25 ajuntaments de tot l’Estat que han assolit la màxima puntuació. D’aquest total, a Catalunya, només Lleida i Barcelona han aconseguit, de nou, el 100% que ja van obtenir en l’avaluació de fa dos anys.

La plataforma d’Àudio-Vídeo Actes incorpora un sistema de gestió interna i distribució de tota la documentació relacionada amb les sessions, que es genera abans i després de cada ple. Alhora, facilita un control de fluxos de treball per signar digitalment i publicar les actes o la documentació associada amb plena validesa legal. El ciutadà, a més, pot accedir fàcilment als punts concrets dels vídeos o àudios de la sessió per poder consultar directament el punt del dia o intervenció, sense necessitat d’haver de visualitzar o escoltar tota la gravació. Amb una interfície molt visual i flexible, està adaptada a qualsevol dispositiu mòbil, smartphone, tauleta o ordinador

Aquesta aplicació web ofereix una solució per a tot el procediment que se segueix en un ple: convocatòria i ordre del dia, informe dels documents visualitzats, enregistrament i emissió en directe del Ple, signatura de l’Acta i continguts relacionats i el material accessible des de qualsevol dispositiu.

Les funcionalitats destacades que incorpora l’app PleDigital són l’emissió en viu, un canal de vídeos en línia, fàcil gestió i publicació en el núvol (cloud), seguretat i privacitat, gravació automatitzada d’esdeveniments en línia, signatura digital, aplicació web per a gestió i publicació d’actes, multidispositiu, vídeos indexats per sessions i intervencions, llistat i recerca de plens, etc. 

 
Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2019 ::
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417