Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria impulsarà un pla específic per a pimes de la indústria cultural i la seva internacionalització

La Paeria impulsarà un pla específic per a pimes de la indústria cultural i la seva internacionalització

03/10/2018

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha assenyalat que Lleida s’ha de situar com la segona capital cultural de Catalunya i que s’ha de treballar amb les petites i mitjanes empreses del sector per crear una marca pròpia. Recursos i equipaments municipals com el Magical, el Teatre de l’Escorxador i la Llotja o l’Escola d’Art, el Conservatori i l’Aula de Teatre prenen un paper fonamental per potenciar i generar noves oportunitats

L’Ajuntament de Lleida impulsarà un pla específic per a petits i mitjanes empreses de la indústria cultural i per a la seva internacionalització. Així ho ha avançat el paer en cap, Fèlix Larrosa, en la visita d’un dels equipaments que ha de tenir un paper destacat en aquest projecte, el Magical Media. Larrosa ha assegurat que Lleida compta una base important de micropimes a la ciutat que venen de les arts escèniques, la dansa, la música o l’audiovisual, que s’ha de protegir i potenciar, dotant-les de recursos i estructura per generar noves oportunitats.

El Magical és un centre de continguts audiovisuals, dins el Consorci del Parc Científic, que ha de ser cabdal en aquest impuls a la indústria cultural, com també ho han de ser els recursos i equipaments existents, referint-se a la Llotja, el Teatre Municipal de l’Escorxador, l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol, l’Escola de Música i Conservatori o l’Aula Municipal de Teatre, entre altres.

Lleida ja està present en esdeveniments internacionals en el món de les arts escèniques amb empreses del sector. Pel que, segons ha dit, el conjunt de sinèrgies ha de permetre crear una marca pròpia per situar Lleida com el que és, “la segona capital cultural de Catalunya”.

La visita al Magical ha permès l’alcalde Larrosa conèixer la seva activitat perquè formi part, juntament a les diferents plataformes i caixes de creació que hi ha a la ciutat, de l’estratègia d’aquest pla. En el recorregut per les instal·lacions, Larrosa ha vist les sales i els serveis que s’hi presten, que poden atendre les exigències de televisió, cine digital, estereoscòpia, publicitat o multimèdia.

Larrosa ha saludat els alumnes de la Universitat de Lleida del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals que estaven fent classe pràctica al Magical. Els convenis amb la UdL és una línia que es desenvolupa al Magical i que ha anat creixent, ja que els últims anys s’han incrementat el número d’alumnes que cursen aquest grau. El Magical ha generat o participat en unes 75 produccions, ja siguin curtmetratges, llargs, gravacions o postproduccions, al marge de l’activitat formativa. Per això, l’alcalde ha afirmat que cal establir escenaris d’oportunitats per atendre la demanda i generar-ne de nova.

El paer en cap, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora de Polítiques a favor de la Creativitat i la Cultura, ha fet la visita al Magical amb la seva directora, Gina Domingo; el gerent del Parc Científic i Tecnològic, Miquel Aran, i el director del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC), Santi Lapeira.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417