Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies L’alcalde Ros sintetitza en dotze piulades les accions més destacades de la Paeria en 2017

L’alcalde Ros sintetitza en dotze piulades les accions més destacades de la Paeria en 2017

31/12/2017

Genera l’etiqueta de hashtag #ResumPaeria2017 per fer un balanç de la gestió municipal al Twitter

ALCALDIA

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha fet ús de les xarxes socials per concentrar en 12 piulades el resum sobre quina ha estat la gestió del Govern municipal durant l’any que hem acomiadat. El paer en cap ha generat al Twitter l’etiqueta de hashtag #ResumPaeria2017, per fer aquest repàs que a més ha enllaçat amb les informacions de referència, que han anat apareixent al llarg de l’any al web de l’Ajuntament de Lleida, per generar la seva viralitat.

El paer en cap s’ha centrat en els titulars de fets succeïts i fefaents, per dur-nos pel fil conductor d’aquesta síntesi de gestió, que ha volgut iniciar amb l’exposició ‘Granados, de París a Goya’, la mostra dedicada al compositor, emmarcada dins l’Any Granados, que ens descobria un artista total, de visió universal i que es reivindicava com a lleidatà.

El repàs inclou la majoria de les àrees de gestió municipal. Així doncs, es recull l’esforç per fer de Lleida una ciutat cada cop més sostenible, amb inversions com els boscos urbans al barri de Balàfia, i el carril bici, que ja disposa d’un circuit de gairebé 40 km, després de la connexió del Pont de la Universitat i l’avinguda de l’Estudi General.

També ha fet esment de la Lleida que aposta per les millores patrimonials i paisatgístiques, com per exemple les realitzades al Turó de la Seu Vella, amb la millora de l’accessibilitat, restauració i plantació floral, i que no se n’oblida de recuperar espais com les Basses, amb una proposta que els nous usos a l’entorn paisatgístic, incorporarà un càmping i zones esportives, infantils, basses i estanys amb jocs d’aigua.

Unes inversions en les quals enguany els ciutadans han pogut tenir un protagonisme directe, ja que per primera vegada s’ha posat en marxa amb total èxit els Pressupostos Participatius. El projecte de reformes a la pista esportiva del Centre Cívic de la Bordeta i 16 actuacions urbanístiques més en els barris han estat escollits en una votació on han participat 2.133 persones.

L’alcalde també ha volgut destacar aspectes prou importants en l’àmbit educatiu i social, on l’Ajuntament de Lleida és referent. La inauguració del nou centre ‘Ginjol’ no ha fet res més que refermar el lideratge de la ciutat en el rànquing de centres educatius oberts i d’escoles bressol del país. Un global de 19 escoles bressol municipals i 11 centres educatius oberts ho certifiquen. Però també s’és capdavanter en el servei de teleassistència per a majors de 65 anys, juntament amb Barcelona i Madrid.

En el repàs a l’any 2017, el paer en cap ha assenyalat la posada en marxa de dos equipaments importants: el Museu del Clima i de la Ciència, dedicat a la divulgació científica i el coneixement del medi ambient, integrat en un gran parc urbà de cinc hectàrees al barri de @avmariola, i el Parador del Roser, que vertebra @CentreHistoric @TuroSeuVella i @eixcomercial i actua de lligam d’elements que fan que l’atractiu turístic de Lleida sigui molt més gran i d’un alt valor afegit.

El Parador està cridat a ser un pol d’atracció i de promoció de la ciutat, com ho és el Premi Internacional Ciutat de Lleida, que enguany es va endur Marc Màrquez, un guardó que valora l’esforç i la trajectòria d’un gran ambaixador de les terres de Lleida.

En el capítol econòmic, l'alcalde Ros ha destacat l’anunci de la construcció de les torres de la Llotja, un projecte l’impacte econòmic del qual gira entorn d’una inversió d’uns 20 milions d’euros i la creació d’uns 500 llocs de treball en els tres anys que es preveu que durin les obres. 

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417