Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies L’Ajuntament signa un conveni amb la Federació d'Hostaleria per promoure els serveis tecnològics

L’Ajuntament signa un conveni amb la Federació d'Hostaleria per promoure els serveis tecnològics

28/02/2011

Les tecnologies, el món 2.0 i les xarxes socials, a l'abast de tots en els bars i restaurants de Lleida

L’Ajuntament signa un conveni amb la Federació d'Hostaleria per promoure els serveis tecnològics

La tinenta d'alcalde Montse Mínguez i el president de la Federació d'Hostaleria, José Antonio Serrano, han signat l'acord que estableix la col·laboració entre ambdues entitats en matèria de noves tecnologies ©Hermínia Sirvent

La regidora de Noves tecnologies i Presidenta del Institut Municipal d'Informàtica, Montse Mínguez, ha signat avui un conveni de col•laboració amb el president de la Federació d'Hostaleria, Juan A. Serrano que té com a objectiu la col·laboració en la promoció de l'ús i la implantació de les noves tecnologies en els establiments adherits a la Federació.

Entre les finalitats de l'acord signat avui destaca la millora de la formació tecnològica dels seus associats per afrontar el reptes dels nous serveis i posibilitats que ofereixen en el món de la restauració i la hostaleria les noves tecnologies i la xarxa. La tinenta d'alcalde Montse Mínguez ha destacat les noves possibilitats de servei que ofereixen, també en el sector de l'hostaleria, les noves tecnologies, cada vegada més utilitzades entre la ciutadania per al consum d'oci.

Dins d’aquest conveni es preveuen actuacions com facilitar serveis de conexió a la xarxa als usuaris, difusió de la informació a internet i en les xarxes socials, serveis basats en la mobilitat i en la telefonia mòbil, etc.

L’acord també estableix donar formació i assessorament als associats a la federació d'Hostaleria i al seu personals amb l’objectiu que coneguin, utilitzin i optimitzin les possibilitats que ofereixen les TIC.

El conveni també potencia, dins la filosofia "Open Data" posada en marxa per l'Ajuntament de Lleida recentment, compartir la informació referent a aquest sector entre l'Ajuntament i la Federació i posar-la a l'abast dels ciutadans i empreses amb la finalitat que puguin crear i oferir nous servei d'informació en la xarxa, que a la vegada han de millorar la informació i promoció del locals i serveis. En aquest sentit, Montse Mínguez ha explicat que un dels serveis de l'Open Data que es troben ja a l'abast dels hostalers de Lleida és la possibilitat de bolcar informació sobre els seus establiments al plànol de la ciutat.

L'objectiu final és que les terrasses i locals de Lleida ofereixin un entorn adient pels nous usuaris del segle XXI que "viuen" en la xarxa, s'informen a la xarxa i demanen connexió continua a aquest nou entorn.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417