Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies L’Ajuntament de Lleida presenta dues ponències al Congrés de govern digital que se celebra a Barcelona

L’Ajuntament de Lleida presenta dues ponències al Congrés de govern digital que se celebra a Barcelona

24/09/2019

La tinent d’alcalde i regidora de govern obert i qualitat democràtica i institucional, Jordina Freixanet, ha remarcat el paper capdavanter de la Paeria en aquesta matèria L’Ajuntament de Lleida ofereix una mitjana de prop de 700 tràmits on-line disponibles, fet que suposa un estalvi aproximat per la ciutat de Lleida de 410.000 € a l’any

L’Ajuntament de Lleida presenta dues ponències al Congrés de govern digital que se celebra a Barcelona

Govern Digital

L’Ajuntament de Lleida participarà activament en el Congrés de govern digital que se celebra els dies 17 i 18 de setembre a Barcelona i que aplegarà més de 1.400 participants. Es tracta del Fòrum de debat de referència a Catalunya en l’àmbit de l’administració digital i, en aquesta edició, se centrarà en els projectes i iniciatives que persegueixen una transformació digital de les dinàmiques, processos i formes de treball de les administracions públiques.

La Paeria serà present en aquest congrés amb la presentació de dues ponències que reflecteixen l’experiència de l’Ajuntament de Lleida en matèria de implantació de la tecnologia per avançar en una millor governança i relació amb la ciutadania. La innovació té un paper clau en els serveis d’administració pública, no només per donar resposta a la nova societat digital, sinó també per canviar el model d’administració pública.

L’ eficiència per mitjà de la innovació a l’Ajuntament de Lleida

La tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat democràtica i institucional, Jordina Freixanet ha remarcat la importància d’avançar en una administració que escolta i que cada vegada és més propera a les necessitats de la ciutadania i per aconseguir-ho “la innovació digital és, avui, l’eina indispensable per a la transformació”. En aquest sentit, ha remarcat la tasca que està fent la Paeria en aquest sentit i com els processos aplicats a l’Ajuntament de Lleida podran servir d’exemple per a altres administracions.

L’Ajuntament de Lleida té una mitjana de 700 tràmits disponibles online (cal tenir present que van variant, donat que alguns són temporals) i durant l’any 2019 s’ han gestionat una mitjana de 2.066 sol·licituds mensuals electrònicament. S’ha realitzat un càlcul aproximat de l’ estalvi que suposa (en despesa de temps, cost de desplaçament, hores laborals de la persona que realitza la gestió...) i realitzar les gestions online respecte a haver-les realitzat presencialment suposa un estalvi per la ciutat de Lleida que arriba a ser de, com a mínim, 34.192€ mensuals, és a dir, més de 410.000 € anuals.

L’experiència de l’Ajuntament de Lleida

La primera de les ponències tindrà lloc el dia 17 de setembre, sota el títol “Casos pràctics de la implantació del gestor d’expedients eCityCLic”. Aquesta ponència s’impartirà conjuntament amb l’Ajuntament de Sitges. El “ Model d’infraestructures municipals” centrarà la segona de les aportacions del treball de la Paeria en matèria de govern digital. En aquest cas, la sessió es farà compartida amb l’Ajuntament de Viladecans i es tractarà del canvi de paradigma en els sistemes de d’informació de les administracions públiques: viatge del CPD físic al CPD al núvol.

El programa del Congrés de Govern digital 2019, que té com a títol “Connectant experiències revolucionàries” està estructurat en 80 sessions, que analitzaran diferents aspectes d’aquest àmbit: la governança digital, el canvi cultural, la confiança digital, les infraestructures, la identitat digital, les tecnologies avançades i els serveis públics proactius.

Organitzen el congrés l’Administració Oberta de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i Localret en col·laboració amb la Diputació de Girona, Diputació de Barcelona, Diputació de Lleida, Diputació de Tarragona i Ajuntament de Barcelona.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417