Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies L’Ajuntament de Lleida posa en marxa el servei de cita prèvia on-line per als tràmits més habituals de l’OMAC i l’OGAT

L’Ajuntament de Lleida posa en marxa el servei de cita prèvia on-line per als tràmits més habituals de l’OMAC i l’OGAT

16/07/2019

Cal sol·licitar cita prèvia per a 11 gestions de les més demandades per la ciutadania, com ara les relacionades amb el padró d’habitants, la comunicació prèvia d’obres i la llicència d’obres, entre d’altres. L’objectiu és que la ciutadania tingui preferència en l’atenció i reduir el temps d’espera.

L’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa el servei de cita prèvia on-line per a 11 dels tràmits que s’han de realitzar presencialment a l’OMAC (Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana) i l’OGAT (Oficina de Gestió d’Atenció Tributària) i que apleguen un major nombre de peticions. “Es tracta de gestions molt freqüents entre la ciutadania i amb aquest nou sistema el que es pretén és millorar l’eficiència del servei evitant que es produeixin esperes innecessàries”, ha explicat la tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert, Qualitat democràtica i institucional, Jordina Freixanet.

Al sistema per demanar cita prèvia on-line s’hi accedeix des de la pàgina web https://citaoficines.paeria.cat/ i des d’aquest mes de juliol cal utilitzar el sistema de cita prèvia per als següents:

 • Oficina OMAC
  • Alta al Padró Municipal d'Habitants
  • Alta al Padró Municipal d'Habitants per naixement
  • Canvi de domicili al Padró Municipal d'Habitants
  • Actualització de dades de caràcter obligatori dels majors de 14 anys (DNI, data de naixament o nivell d'estudis)
  • Renovació de la inscripció en el Padró Municipal d'Habitants
  • Confirmació de la inscripció en el Padró Municipal d'Habitants
  • Sol·licitar volants i certificats d’empadronament
  • Llicències d'obres
 • Oficina OGAT
  • Comunicació prèvia d'obres
  • Llicència d'obres
  • Consultes cadastrals del municipi de Lleida
  • Punt d'informació cadastral

El sistema on-line de cita prèvia és senzill i intuïtiu i permet que el ciutadà o ciutadana seleccioni el dia i l’hora en què vol realitzar la gestió. El procés és el següent:

1. Triar l’Oficina corresponent (OMAC o OGAT)

2. Seleccionar el servei

3. Introduir les dades de la cita

4. Seleccionar dia i hora de la cita, tenint en compte que no es pot obtenir una cita per al mateix dia en què es fa la sol·licitud. Per cada cita que es demana es pot fer una única tramitació.

5. Omplir les dades personals

a. El camp DNI/NIE s’ha d'omplir amb números i lletres incloses. Si és número de passaport només s’haurà d’introduir els números.

b. En el camp Observacions, en el supòsit de gestions de padró s’ha d’especificar el nombre de persones que fan el tràmit. En la resta de tràmits, s’ ha de fer una breu descripció del tràmit a realitzar.

6. Confirmar la cita. Es pot imprimir el justificant o desar-ho en el calendari personal de l'Outlook.

Pot demanar la cita qualsevol persona, que cal que concerti la cita al nom de la persona que anirà a l’oficina, encara que la faci en nom d’una altra. En aquest cas, però, caldrà que dugui l’autorització corresponent.

El sistema de cita prèvia on-line complementa el sistema de cita prèvia telefònica que ja es va posar en marxa al mes de setembre en una primera fase d’implantació a l’OMAC per a les gestions del padró. La cita prèvia es pot continuar demanant per telèfon a l’OMAC ( 973 67 80 60 ) i, en el cas de l’OGAT, s’implementa directament la cita prèvia per internet. Les cites prèvies també es poden demanar presencialment a les respectives oficines:

 • OMAC (Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana)
  Rambla de Ferran, 32, 25007
 • OGAT (Oficina de Gestió i Atenció Tributària)
  Av. Blondel, 16 baixos 25002 Lleida
Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417