Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Google Code-in programa concurs mundial per a iniciar als estudiants preuniversitaris al Programari Lliure

Google Code-in programa concurs mundial per a iniciar als estudiants preuniversitaris al Programari Lliure

22/10/2018

El Code-in es un concurs mundial promogut per Google per introduir estudiants preuniversitaris, d’entre 13 i 17 anys, en el desenvolupament del programari lliure. El concurs obre la porta als joves de Lleida i de tot el món per participar en els projectes del Parc Científic i Tecnològic de Lleida (PCITAL), tot i obtenint un reconeixement personal per part de Google.

Definició el Code-in es un concurs mundial promogut per Google per introduir estudiants preuniversitaris, d’entre 13 i 17 anys, en el desenvolupament del programari lliure.
El concurs obre la porta als joves de Lleida i de tot el món per participar en els projectes del Parc Científic i Tecnològic de Lleida (PCITAL), tot i obtenint un reconeixement personal per part de Google.

El Code-in és sovint la primera experiència de molts estudiants d’aquestes edats amb el programari lliure. Per aquest motiu, està dissenyat per facilitar-los la iniciació mitjançant un conjunt de tasques, que proveeixen organitzacions com el Liquid Galaxy LAB del Parc Científic. Els preuniversitaris seleccionen les tasques i les treballen amb l’ajut d’un mentor durant vàries setmanes. Cada tasca té una durada de 3 a 5 hores i els estudiants disposen de 3 dies per acabar-la i després, si ho volen, continuar amb una de nova.

Les tasques són de 5 tipus diferents i no únicament de programació, la qual cosa amplia a tots els escolars la possibilitat de presentar-s’hi. Al tractar-se d’un programa mundial, totes les preguntes, respostes i comunicacions es fan en anglès.

 

code-in

 

El concurs està dotat amb diversos premis, que depenen del nombre de tasques que finalitzin i de quantes en facin els estudiants: des de diplomes de Google (1 tasca), samarretes (3 o més tasques), assuadores ii, fins i tot, guanyar un viatge a la central de Google, situada a Silicon Valley (Califòrnia), amb un familiar o tutor.

Des del 2010, més de 4.500 estudiants de 99 països han participat en el programa Google Code-in. El Liquid Galaxy LAB del Parc Científic va gestionar el passat concurs 2017-2018 més de 500 estudiants de tot el món, entre els quals hi havia vàries dotzenes de lleidatans.

Objectius Que nenes i nens de Lleida i arreu del mòn aconsegueixin una experiència mundial única i amb una marca tan reconeguda com Google mitjançant la participació en aquesta nova edició. El Parc Científic, a través del seu laboratori Liquid Galaxy LAB, és un dels dissenyadors del programa.

Dates El proper 23 d’octubre comença el termini per registrar-se i seleccionar les tasques a desenvolupar a través de la web https://codein.withgoogle.com/.

El concurs finalitza el 12 de desembre del 2018. Els estudiants necessiten un compte de Google per accedir-hi i un permís parental, que se’ls demana al registrar-se. Els participants han d’esperar que Google aprovi el permís abans de desenvolupar les tasques.

Responsables El Liquid Galaxy LAB, laboratori TIC del Parc Científic sota la coordinació d’Andreu Ibáñez i amb la col·laboració del Grup de Desenvolupadors Google de Lleida (GDG Lleida). Darrera hi ha un equip de 30 mentors de tot el món, que atenen els estudiants.

 

Més informació

 

Contacte: lgcodein@gmail.com

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417