Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Enfocaments i eines per entendre el valor de la transparència

Enfocaments i eines per entendre el valor de la transparència

11/11/2017

Aquest ha estat tema en què s’ha centrat la jornada impulsada per la Regidoria de Participació Ciutadana sobre l’aplicació de la Llei Catalana 19/2014

REGIDORIA DE LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA, DRETS CIVILS I COOPERACIÓ

Els representants d’una trentena d’entitats de la ciutat han participat aquest dissabte en la jornada sobre transparència organitzada per la Regidoria de Participació Ciutadana. El tinent d’alcalde i regidor d’aquesta àrea, Joan Gómez, ha agraït l’interès dels participants i els ha convidat a participar en les altre dues sessions sobre la participació i les seus electròniques en el tercer sector.

El professor associat del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Doctor Pedro Molina, ha estat l’encarregat de presentar l’aplicació de la Llei Catalana 19/2014. L’objectiu ha estat traslladar enfocaments i eines per a entendre el valor de la transparència; conèixer les obligacions legals i explicar la garantia del retiment de comptes i de la responsabilitat en la gestió de les subvencions públiques. L’avaluació dels requisits legals en relació a la informació que ha d’aparèixer a les webs de les entitats ha estat un dels aspectes en els quals s’ha posat especial atenció.

Les entitats sense ànim de lucre obligades per aquesta Llei són fundacions del sector públic; persones jurídiques que perceben fons públics per a funcionar o per a dur a termes llurs activitats; entitats privades que reben ajuts o subvencions per més de 100.000 € anuals; entitats privades que reben ajuts o subvencions per més de 5.000 € anuals i que almenys el 40 % dels seus ingressos anuals procedeixi de subvencions o ajuts públics i entitats adjudicatàries de contractes del sector públic.

Les jornades (consular Fulletó informatiu adjunt) formen part del Pla de Formació Contínua de la Regidoria. Les diferents sessions s’imparteixen a l’Aula d’Informàtica 1.08 (1a planta) de l’edifici Polivalent del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida. El curs compta amb la col·laboració de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya i la UdL.

 

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2019 ::
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417