Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies El transport a demanda de l'Horta es podrà sol·licitar directament a través d'una APP

El transport a demanda de l'Horta es podrà sol·licitar directament a través d'una APP

20/09/2021

La Paeria agilita la prestació d’aquest servei, que fins ara, s’havia de demanar telefònicament per a cada trajecte El transport a demanda ha assolit els 2.497 usos en el que es porta de 2021

 L’Ajuntament de Lleida agilita el Transport a Demanda per a l’Horta de Lleida que, a partir de l’octubre, es podrà demanar directament a través de l’APP de la companyia Moventis que incorporarà una nova pestanya per a aquest servei.

El regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, ha presentat aquesta millora dins dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra fins divendres. L’edil ha remarcat els bons registres que ha assolit el Transport a Demanda per a l’Horta i ha avançat que l’entrada en servei de l’APP afavorirà que n’augmentin els/les usuaris/es. En aquest sentit, en el que es porta de 2021 s’han fet 2.497 usos, el que representa una mitjana de 18/19 al dia. Aquest setembre, se n’han fet 234.

El servei de petició de transport a la demanda es presta a través de l’Autoritat del Transport Metropolità de Lleida (ATM). Fins ara, calia trucar per reservar cada trajecte. L’activació de l’APP permetrà reservar amb antelació i de manera directa els viatges que siguin necessaris.

Castro ha recordat que els/les usuaris/es tenen la possibilitat de fer transbord sense cost afegit i enllaçar amb trajectes d’Autobusos de Lleida o, també, de serveis ferroviaris de la Generalitat. El regidor ha posat com a exemple que es pot viatjar per 1,26 € des de l’Horta de Lleida i fins a la Pobla de Segur.

Les persones que ja tinguin descarregada l’APP de Moventis només caldrà que l’actualitzin quan es posi en funcionament la nova pestanya.

El servei, que s'ofereix a través de taxis, compta amb quatre parades al casc urbà (RENFE, Estació d’Autobusos, Hospital Arnau de Vilanova i plaça de Ricard Viñes) i un total de 66 al conjunt de l’Horta, repartides en sis rutes.

Autobusos de Lleida

Pel que fa als Autobusos de Lleida, han assolit 2.864.884 viatgers en el que es porta del 2021.

El servei acusa encara els efectes de les restriccions de la pandèmia -en determinats mesos, s’han registrat baixades del 30% respecte al 2019-, però des de la Paeria han assenyalat que esperen el progressiu increment de viatges a mesura que es vagi normalitzant la situació.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2022 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417