Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies El programa Explorer impulsarà a Lleida 10 projectes emprenedors

El programa Explorer impulsarà a Lleida 10 projectes emprenedors

29/01/2019

Explorer Lleida brindarà formació, suport i mentoring a 11 emprenedors i premiarà el millor projecte amb un viatge d'immersió a Silicon Valley, Califòrnia. El programa promogut per Banc Santander a través de Santander Universitats i coordinat pel CISE compta a Lleida amb el suport de Ajuntament de Lleida i Universitat de Lleida

REGIDORIA DE PROMOCIÓ DE LA CIUTAT, DEL COMERÇ, DEL TURISME I DE L'OCUPACIÓ I L'EMPRENEDORIA

El Lleida Explorer Space ha rebut aquesta setmana en els seus espais de coworking ubicats al Campus de Cappont als 11 emprenedors que durant els propers cinc mesos desenvoluparan idees de forma col·laborativa rebent assessorament personalitzat i formació en innovació i models de negoci de la mà d'experts.

El programa Explorer 'Joves amb idees' que impulsa Banc Santander a través de Santander Universidades i coordina el Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE), compta amb el suport de l’Ajuntament de Lleida i la Universitat de Lleida i en aquesta edició premiarà al millor emprenedor del Lleida Explorer Space amb un viatge a Silicon Valley i li permetrà optar a 60.000 euros en finançament.

Idees per a construir un futur millor

Entre els projectes que es desenvoluparan els propers mesos al Lleida Explorer Space -seleccionades entre més de 25 candidatures- es troben:una plataforma d'intercanvi de productes, una plataforma perquè els professionals de la salut puguin obtenir dibuixos de diverses patologies, servei de dietes individualitzades amb servei de càtering, una xarxa social per a viatgers, disseny d'habitatges intel·ligents, aplicació per millorar l'organització diària d'una persona, creació d'una App enfocada a la recerca d'esdeveniments, millorar el consum a través de l'economia circular, aplicació per comparar la velocitat entre dos vehicles i dissenyar i de desenvolupar sistemes de suport per a persones amb alguna diversitat funcional. Aquests projectes estan representat per 11 emprenedors dels quals només hi ha una dona.

Formació presencial i online

Els joves seleccionats podran participar en sessions en línia, tallers i pràctiques presencials, impartides pels experts que conformen la xarxa del programa Explorer. A més, els projectes comptaran amb suport personalitzat de mentors.

Explorer compta amb un itinerari formatiu que incorpora una metodologia que permet la creació àgil i eficient de nous models de negoci aplicant els principis d'innovació contínua i aprenentatge validat. A més, en aquesta X edició el programa ha incorporat més continguts digitals, enfortint la formació i reforçant la connexió entre joves de diferents racons.

Reconeixement al talent

En finalitzar els cinc mesos de formació i ideació, el jove amb el projecte millor valorat del Lleida Explorer Space viatjarà a Silicon Valley, el major ecosistema d'innovació del món, on rebran classes magistrals en empreses tecnològiques punteres, assessorament en internacionalització i contacte amb inversors . A més, al seu retorn de Sant Francesc, podrà optar a un dels tres premis nacionals (30.000, 20.000 i 10.000 euros) per accelerar el desenvolupament del seu negoci.

Gràcies a la col·laboració amb la Fundació EY, Explorer compta també amb el premi Woman Explorer Award que ofereix 20.000 euros per finançar el millor projecte liderat per una emprenedora i el premi Disruptive Technology Explorer Award -impulsat per Indra, que brindarà 3.000 euros al projecte de negoci més innovador.

El programa Explorer forma part de la comunitat global Santander X, una iniciativa que en les seves passades nou edicions ha potenciat les idees de més de 5.000 joves i ha generat centenars d'empreses.

Sobre Santander Universitats i CISE

Banc Santander té un ferm compromís amb l'Educació Superior que materialitza a través de Santander Universidades, una iniciativa internacional única que el distingeix de la resta d'entitats financeres. Santander és l'empresa privada que més inverteix en suport a l'Educació en el món (Informe Varkey / UNESCO-Fortune 500) amb més de 1.200 acords de col·laboració amb universitats i institucions acadèmiques de 21 països. Des de 2002, l'entitat ha destinat més de 1.600 milions d'euros a iniciatives i programes acadèmics.

CISE és un centre que fomenta l'esperit emprenedor i impulsa la generació de startups a tot el país. Amb el suport de Banco Santander, la Universitat de Cantàbria i el Govern de Cantàbria desenvolupa programes formatius que estimulen la creativitat de les persones i promouen la innovació.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417