Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies El Pla Estratègic del projecte Ciutats Intel·ligents, al febrer

El Pla Estratègic del projecte Ciutats Intel·ligents, al febrer

19/11/2010

Lleida i Sant Cugat del Vallès són les dos ciutats catalanes on s'implantarà de forma pionera el projecte que preveu millorar els serveis urbans i per a la ciutadania i fer-los més eficients a través de tecnologies de comunicació avançades

L'Ajuntament de Lleida i les empreses Abertis Telecom i Indra tindran enllestit el proper mes de febrer el Pla Estratègic del projecte Ciutats Intel·ligents. L'alcalde, Àngel Ros ha presidit avui al Palau de la Paeria la primera reunió per preparar aquest document que definirà quines prestacions tecnològiques s'oferiran a les ciutats pilot -Lleida i Sant Cugat del Vallès- i l'inici de la seva aplicació.

L'objectiu del projecte és avançar en el procès d’implantació i de l'ús de les noves tecnologies en els municipis, per tal de millorar l’eficiència dels serveis públics o la sostenibilitat mediambiental i així revertir en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i contribuir a l'estalvi econòmic. El paer en cap, juntament amb l'alcalde de Sant Cugat i els directius d'Abertis Telecom i Indra van signar el conveni per impulsar les Ciutats Intel·ligents (Smart Cities) el passat 15 d'octubre, en presència del conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells. Tant Abertis Telecom com Indra formen part del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

Àngel Ros ha subratllat que el projecte Ciutats Intel·ligents "permetrà que les dues ciutats liderin l’aplicació de tecnologies orientades al millor servei a la ciutadania, a la sostenibilitat, a la mobilitat i a la eficiència energètica". Com a exemples, l'alcalde ha explicat que aquestes innovacions es podran aplicar a "l’enllumenat públic, a serveis adreçats a la gent gran basats en mitjans telemàtics, a prestacions socials que es podran realitzar d’una manera més eficient i també a projectes educatius, polítiques de mobilitat, gestió del trànsit a la ciutat i dels autobusos públics o bé facilitar la tasca del ciutadà amb elements com lectures de consums energètics, aigua o telèfons".

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417