Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies El Parc Científic guanya el premi de construcció sostenible atorgat per la Junta de Castella i Lleó

El Parc Científic guanya el premi de construcció sostenible atorgat per la Junta de Castella i Lleó

25/12/2010

L’edifici de Gardeny obté aquest reconeixement en la categoria d’arquitectura d’àmbit europeu després de ser escollit entre 130 propostes rebudes del conjunt de la Unió Europea

El Parc Científic guanya el premi de construcció sostenible atorgat per la Junta de Castella i Lleó

La III edició del Premi de Construcció Sostenible de Castella i Lleó premia el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida ©Pich-Aguilera

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida suma un nou reconeixement al su palmarès. La Junta de Castella i Lleó ha atorgat el premi de construcció sostenible 2009-2010, en la categoria d’Arquitectura d’àmbit europeu, al Parc Científic de Gardeny, obra promoguda pel Consorci del Parc i projectada per la UTE Puigdemasa - Pich-Aguilera.

La convocatòria de la tercera edició d’aquests guardons va rebre 130 propostes del conjunt de la Unió Europea. Una comissió tècnica coordinada per l’Institut de la Construcció de Castilla y León, l’ICCL, va analitzar detalladament cada projecte per analitzar i ponderar la qualitat de la seva arquitectura com a integradora de la seva estratègia ambiental. Les candidatures van ser avaluades per l’eina informàtica d’avaluació ambiental “Verde”. En el cas del projecte lleidatà, s’ha valorat el plantejament del cobriment dels patis centrals entre els edificis amb un “hivernacle-umbracle”, amb vidre i una estructura tubular metàl·lica en dents de serra, potenciant la il·luminació natural.

El lliurament del guardó es va fer en el decurs de la cerimònia celebrada el dijous 16 de desembre a l’Auditori de la Feria de Valladolid, a la qual van assistir més de 300 persones, entre les quals hi havia diversos representants de les institucions polítiques i professionals d’empreses estatals i europees. La vicepresidenta primera i consellera de Medi Ambient de la Junta, Maria Jesús Ruíz Ruíz, el conseller de Foment de la Junta, Antoni Silván Rodríguez, i el president de l’Insititut de la Construcció de Castella i Lleó, David Dobarco Lorente, van ser els encarregats de donar el premi.

El jurat estava format per tres membres de la Conselleria de Foment de la Junta de Castella i Lleó, tres membres de la Conselleria de Medi Ambient de la Junta, el degà del Col·legi Oficial d’Arquitectes i el president del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes tècnics d’aquesta comunitat autònoma, el president de la Confederació de la Construcció, el president de la Cambra de Contractistes i el president de l’Institut de la Construcció de Castella i Lleó.

Els Premis de Construcció Sostenible de Castella i Lleó, de caràcter biennal, tenen com a objectiu l’impuls i la promoció d’una millor qualitat de vida del nostre entorn urbà i mediambiental.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417