Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies El Parc Científic de Lleida, seu central dels serveis del Plan Avanza per a tots els municipis de l'Estat

El Parc Científic de Lleida, seu central dels serveis del Plan Avanza per a tots els municipis de l'Estat

03/03/2011

L'Oficina Tècnica del Plan Avanza i la nova delegació de l'INTECO incrementen el nombre de centres del Parc que fan projectes a nivell nacional

El Parc Científic de Lleida, seu central dels serveis del Plan Avanza per a tots els municipis de l'Estat

Àngel Ros mostra la maqueta de la lluna als integrants de la Comissió © Hermínia Sirvent

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida serà la seu central dels serveis que el Plan Avanza presta a tots els municipis de l'Estat. L'alcalde de Lleida i president de la Comissió de Noves Tecnologies de la FEMP, Àngel Ros, ha destacat la importància de que al Parc se situïn "centres que realitzen projectes a nivell nacional". La nova oficina tècnica del Plan Avanza se situarà a l'edifici TIC-CDP, on també s'ubicarà una delegació de l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (INTECO) de Lleó.

Àngel Ros, que avui ha presidit la reunió de la Comissió de Noves Tecnologies a les instal·lacions del Parc, ha assegurat que "és rellevant que el Plan Avanza tingui una antena a Lleida dedicada al suport d'ajuntaments" i ha subratllat els projectes que molts municipis han emprés amb el suport d’aquest pla, entre els quals, el Magical del Parc de les Humanitats de Gardeny. Ros ha manifestat que l'oficina "oferirà un bon servei als ajuntaments del conjunt d'Espanya" i ha posat en relleu que aquesta iniciativa "representa un element més de presència nacional al Parc Científic".

La delegació de l'INTECO a Lleida suposa "una oportunitat per als estudiants d'enginyeries informàtiques, de telecomunicacions i electròniques per poder fer tesis doctorals en l'àmbit dels programes i de la seguretat en les telecomunicacions, que és en el que està focalitzat l'INTECO, així com en la qualitat del software", ha explicat l'alcalde. Ros ha destacat les tesis que es generaran i, també, la possibilitat de que els estudiants accedeixin a beques.

L'oficina del Plan Avanza (que disposa d’una subvenció ministerial de 400.000 euros per any) i la delegació de l'INTECO comptaran amb uns cinc treballadors cadascuna.

Pel que fa als temes debatuts en la Comissió de Noves Tecnologies de la FEMP, s'han tractat les al·legacions presentades per aquest òrgan per tal de permetre als ajuntaments oferir serveis de wifi dins del marc legal; també, la redacció de la nova ordenança municipal conjunta per instal·lar d'infraestructures radioelèctriques i el Servei d'Assessorament Tècnic i Informació (SATI) que s'està prestant als ajuntaments sobre el desplegament de telefonia mòbil.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417