Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies El Parc Científic de Gardeny segueix el seu creixement i arriba als 1.800 treballadors aquest 2017

El Parc Científic de Gardeny segueix el seu creixement i arriba als 1.800 treballadors aquest 2017

13/12/2017

L'alcalde de Lleida i president del parc, Àngel Ros, ha presidit aquest matí la tradicional torronada de Nadal amb els treballadors del Parc, on ha destacat les noves incorporacions d'empreses i la fita d'aconseguir fons europeus per a la rehabilitació de l'antic edifici de Capitania d'Artilleria També s'ha fet un petit homenatge a Josep Clotet, que acaba de jubilar-se com a gerent del Parc

L'alcalde i president del Consorci del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, Àngel Ros, ha destacat avui l'important creixement assolit pel Parc durant aquest any 2017, que permetrà assolir la xifra de 1.800 treballadors i 127 empreses, gràcies a la incorporació de noves firmes que han apostat pel que ja és "el centre més gran d'aportació de coneixement, de tecnologia i de treball qualificat que tenim a les Terres de Lleida". Ros, que ha presidit la tradicional torronada de Nadal amb els treballadors del parc, ha recordat la recent incorporació de la multinacional Stratesys, anunciada ahir mateix amb la previsió de crear 50 llocs de treball, que se suma a la també recent implantació del centre de formació en línia Ilerna Online al Magical Mèdia, amb 114 professionals, "començant així a estendre el Parc Científic cap a l'antiga caserna d'Infanteria". 

Altres empreses i centres de recerca que s'han incorporat al parc són Orthodontic Centers of America Europe, AM Domotics, Icompetia Social Lab i Eurecat, mentre que també han ampliat les seves instal·lacions firmes com GFT, BFM Outsourcing, Dietary Molecular Diagnostics, l'Incafust i l'empresa holandesa Prioticket BV. A més, ha explicat el Paer en Cap, ja s'està negociant amb altres empreses importants de sectors com el de la biotecnologia, la informació i les comunicacions i els vinculats al món agroalimentari, que permetran seguir fent créixer aquest centre empresarial i d'innovació de Gardeny.

El president del Consorci del Parc també ha volgut ressaltar una altra de les fites aconseguides aquest any, com és la concessió de fons europeus Feder per la rehabilitació de l'antic quarter general d'Artilleria. Es tracta de l'edifici que havia de ser la conselleria d'Agricultura, projecte que es va iniciar, però que va quedar aturat i que ara es podrà completar amb l'ajut de fons europeus. Això permetrà disposar de nous espais per a empreses.

Durant l'acte també s'ha fet un reconeixement a l'exgerent del Parc, Josep Clotet, que es va jubilar aquest estiu i a qui l'alcalde ha agraït la seva feina. "No s'entendria el parc, el seu èxit i situació actual sense el Josep, que ha estat com a gerent l'ànima del parc", ha afirmat Ros, qui ha afegit que el consell d'administració està en procés de recerca del seu substitut, una tasca "difícil", perquè Clotet ha deixat el llistó molt alt.

El tinent d'alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l'Ocupació i l'Emprenedoria, Rafael Peris, qui ha assumit de forma provisional la gestió del parc com a conseller delegat, ha destacat que el parc científic "és el principal motor econòmic del territori, amb repercussió nacional i internacional gràcies a la feina que fan totes les seves empreses i treballadors, que generen activitat econòmica i ocupació". "El principal repte per l'any 2018 serà la remodelació i posada en marxa de l'antic edifici de Capitania d'Artilleria que ens ha de permetre completar aquest espai i sobretot ampliar les instal·lacions que és una demanda que vam tenir d'empreses instal·lades al parc i que tenen necessitat d'ampliar les seves instal·lacions", ha afegit. L'acte també ha comptat amb la presència de la regidora i membre del consell d'administració del Parc Ángeles Ribes.

Per la seva part, Albert Sorribas, vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL ha assenyalat que "el parc científic és un instrument absolutament fonamental en una ciutat com Lleida, on hi ha una universitat capaç de posar en marxa projectes d'innovació importants, i que permet a la UdL tocar de peus a terra amb el teixit empresarial per a pensar en projectes que realment tinguin un impacte econòmic i de sortides professionals". Respecte als reptes pel 2018, ha assenyalat la posada en marxa dels projectes que han rebut subvenció dels Fons Feder; de la planta pilot de tecnologia d'aliments on les empreses podran fer la posada en marxa de projectes i nous productes; el laboratori de ciència de materials i sostenibilitat; i el la Comunitat de Tecnologies de la Producció Agroalimentària, un projecte molt important que opten a liderar la UdL i el Parc Científic.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2020 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417