Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies El paer en cap destaca la implicació del moviment associatiu veïnal en els primers pressupostos participatius

El paer en cap destaca la implicació del moviment associatiu veïnal en els primers pressupostos participatius

19/09/2017

Àngel Ros ha presidit l’acte de signatura dels ajuts econòmics a les entitats veïnals i les cases regionals, que s’ha fet al Saló de Sessions de la Paeria En aquest marc, l’alcalde ha posat en valor la contribució d’aquestes entitats a la convivència de la ciutat

REGIDORIA DE LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA, DRETS CIVILS I COOPERACIÓ

El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit aquest dimarts l’acte de signatura del conveni d’ajuts econòmics amb les entitats veïnals i les cases regionals de la ciutat, corresponent a aquest 2017. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit l’acte, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, i dels presidents de la Federació d’Associacions de Veïns, Antoni Baró, i de la Federació de Cases Regionals, Cosme García.

El paer en cap ha destacat la implicació i l’esforç del moviment associatiu veïnal en els primers pressupostos participatius que s’han fet a la ciutat de Lleida i ha felicitat les entitats pels projectes presentats. L’alcalde ha subratllat l’1,84% de participació del cens, ja que aquest percentatge situa Lleida per damunt de ciutats com Manresa, Madrid, València, Saragossa o Palma de Mallorca. Igualment, Ros ha volgut incidir en la contribució que el teixit associatiu veïnal ha fet a la convivència a la ciutat i ha apel·lat a preservar-la perquè “Lleida segueixi sent aquest espai de convivència que sempre ha estat”.

Aquest 2017, l’Ajuntament de Lleida destina 126.878 euros al conveni d’ajuts econòmics amb les entitats veïnals i cases regionals de Lleida, que per primera vegada són subvencions nominatives, aprovades en el projecte de pressupost ordinari d’enguany. És a dir, com ha explicat Joan Gómez, són subvencions que impliquen la justificació de l’import rebut. Amb aquest procediment es tramitarà el 60% de les subvencions, ja que la resta es farà amb el procediment habitual, de concurrència competitiva. En aquesta convocatòria, s’hi han presentat 43 projectes, tant de les associacions de veïns com de les cases regionals.

El tinent d’alcalde ha agraït també el paper de la FAVLL en els pressupostos participatius i ha apuntat que aquesta setmana començarà la segona fase de la reforma del Reglament de Participació Ciutadana.

Els presidents i els representants de les diferents associacions han participat en la signatura dels corresponents convenis. Els regidors Paco Cerdà, José María Córdoba i Joan Vilella també han assistit a l’acte a la Paeria.

S’ha de recordar que la FAVLL engloba 47 associacions de veïns de Lleida i la Federació de Cases Regionals està formada per les cases d’Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia i Cantàbria.
Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2019 ::
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417