Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies El Concurs de Cartes Telemàtics als Reis Mags mostra la gran solidaritat dels infants de Lleida

El Concurs de Cartes Telemàtics als Reis Mags mostra la gran solidaritat dels infants de Lleida

23/01/2018

Els temes que més preocupen als nenes i les nenes a l’hora de fer peticions als Reis d’Orient són l’assetjament escolar, el maltractament animal i la violència de gènere

El Concurs de Cartes Telemàtiques dels Reis Mags, que organitza l’Ajuntament de Lleida mitjançant l’Institut Municipal d’Informàtica, ha rebut 839 cartes i 28 missatges de Whatsapp a la convocatòria d’enguany. La majoria de participants són nens i nenes dels centres educatius de la ciutat que aprofiten el Servei per potenciar i animar els infants a utilitzar les eines informàtiques aplicades a la vida quotidiana. En aquest sentit, destaca la participació de 20 centres educatius.

Les cartes que els infants de Lleida han escrit en l’edició d’enguany recullen els problemes derivats de les actuals inquietuds socials i, sobretot, dels treballs de recerca en valors que les escoles duen a terme. Així, les peticions de joguines i jocs concrets han baixat en relació a edicions anteriors i, en canvi, han augmentat les demandes solidàries. A més, els infants demanen ajuda als Reis d’Orient i fan una crida d’atenció sobre l’assetjament a les escoles, el maltractament animal, la violència de gènere, la importància del reciclatge i de la col·laboració amb el Banc d’Aliments.

El concurs de cartes telemàtiques de la Paeria és una iniciativa capdavantera en l’àmbit estatal des d’un punt de vista participatiu i la més antiga (des de l’any 1989). El jurat del concurs, format per membres del Col·legi de Periodistes, tria les cartes d'on surten els guanyadors. Els premis del concurs són tres llibretes d’Ibercaja, amb 200 € cadascuna, per als tres primers guanyadors i 10 vals de 60 € en material informàtic, que aporta l’empresa tecnològica lleidatana SEMIC.

El lliurament de premis es farà el dia 31, a les 19 h, al Saló de Sessions de la Paeria.

 
Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2023 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417