Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Àngel Ros: “Amb Eurecat el Parc Científic de Lleida està a la capçalera de la innovació de sectors industrials catalans, en especial del món agrícola i ramader”

Àngel Ros: “Amb Eurecat el Parc Científic de Lleida està a la capçalera de la innovació de sectors industrials catalans, en especial del món agrícola i ramader”

07/06/2018

El paer en cap ha participat en l’acte d’obertura de les noves instal·lacions que el centre tecnològic Eurecat ha posat en marxa al Parc Científic, aportant coneixement altament qualificat a empreses lleidatanes, catalanes i europees. El nou espai, de 1.200 m2, està a la planta baixa de l’edifici H3 i a l’hangar annex. L’equip de professionals ja està desenvolupant 28 projectes de destacat valor tecnològic. La unitat de Lleida és la referència del centre tecnològic en estratègies 4.0

El centre tecnològic Eurecat ha inaugurat avui unes noves instal·lacions, de 1.200 m2 al Parc Científic de Lleida. Unes instal·lacions que l’alcalde, Àngel Ros, ha assegurat que “havien d’estar al Parc per connectar la innovació amb els sectors empresarials del territori”. I ha afegit que així "el Parc està a la capçalera de la innovació de sectors industrials catalans, amb especial incidència a Lleida del món agrícola i ramader". El paer en cap ha participat en l’acte d’obertura del centre amb el president d’Eurecat, Xavier Torra; el vicerector de Política Científica i Tecnològica de la Universitat de Lleida, Albert Sorribas; el president del Maqcentre, Jordi Rull, i el gerent d’Eurecat a Lleida, Gabriel Anzaldi.

Ros ha assenyat que és un projecte que “hi té tot el sentit com a eina que posa en contacte la recerca, la innovació, la indústria 4.0 amb la indústria dels diferents sectors empresarials de Lleida i Catalunya”. Segons ha explicat, suposa un actiu important per al Parc en quant a eines i maquinària d’experimentació, ja que la base del teixit empresarial català es basa en la petita i mitjana empresa, pel que no sempre es poden permetre accedir a aquestes eines. D’aquesta manera, ha afegit, poden encarregar aquesta part d’experimentació i assajos al Parc a través d’Eurecat que després repercuteixen en la innovació empresarial. Ros ha recordat que el Parc compta amb 131 empreses, que donen feina a uns 1.800 treballadors.Tall de veu À.Ros

El nou espai inclou un laboratori industrial que permet fer assajos en condicions climàtiques controlades i de resistència en màquines i materials, mesurar magnituds físiques i analitzar instal·lacions hidràuliques i oleohidràuliques, entre altres funcions. La seu d’Eurecat està ubicada a l planta baixa de l’edifici H· i a l’hangar annex, amb un equip de professionals que ja desenvolupen 28 projectes a Lleida, amb un pressupost de 2 milions d’euros, dels quals el 60% són amb empreses i la resta són d’abast europeu. Aquesta unitat és la referència del centre tecnològic en estratègies 4.0, que es consideren el nou paradigma de la indústria i engloben la gestió i analítica de dades, Internet de les Coses, Big Data i Intel·ligència Artificial aplicada a les necessitats de cada empresa i sector.

El president del centre tecnològic ha afirmat que Eurecat aporta coneixement altrament qualificat a empreses lleidatanes, de Catalunya i Europa, mitjançant “una transferència tecnològica efectiva i propera” en els àmbits industrials, digitals i biotecnològics. Xavier Torra ha indicat que Eurecat apropa la innovació tecnològica al territori i que amb la seu a Lleida es dona un impuls afegit per atansar-s’hi. Gabril Anzaldi ha comentat que l’activitat a Lleida permetrà fer créixer projectes amb empreses i agents lleidatans i assumir nous encàrrecs.

A l’acte han assistit els regidors Paco Cerdà i Ángeles Ribes, així com una amplia representació de la indústria i d’associacions empresarials del territori, d’universitats, administracions públiques i centres tecnològics.

Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio) genera un volum d’ingressos de 47 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, seveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serves que Eurecat ofereix. Té instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona i Amposta i també té seu a Brasil. Participa a 160 granss projectes consorciats d’R+D-i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 8 spin-off.

Inno4agro, projecte per liderar la innovació agroalimentària en el futur

S’ha de recordar que els Fons FEDER han concedit 1,8 milions d’euros al projecte Inno4agro, liderat per la Paeria i la Universitat de lleida, que aspira a la transformació del sector agroalimentari de les terres de Lleida, en la innovació tecnològica i la posada en marxa de plataformes i espais de treball, amb la capacitat de generació d’idees i nous models de negoci. Eurecat s’emmarcaria en el treball que s’està fent a través d’aquest projecte.

Inno4agro representa una inversió de 3.675.000 euros, dels quals la meitat la cobreix la UE a fons perdut. El projecte s’ha articulat entorn de quatre operacions: tecnificació industrial, impuls tecnològic del teixit econòmic, adequació i dinamització de l’espai d’innovació i laboratori per a empreses al Parc Científic i relació del sector agroalimentari amb el turisme i actius patrimonials i culturals del territori.

La Universitat de Lleida treballarà en quatre accions: Agritec Data, una plataforma virtual que tractarà les grans dades; una planta pilot on desenvolupar nous productes alimentaris; el desenvolupament i aprofitament de les energies renovables i la divulgació dels avenços a través d’events, que facin de Lleida un referent.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2020 :: Avís Legal
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417