Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Unes 1.500 persones visiten el Lleida Liquid Galaxy

Unes 1.500 persones visiten el Lleida Liquid Galaxy

06/06/2011

Ara aquest dispositiu, el primer d'aquestes característiques a Europa i el cinquè al món, està instal·lat al Parc Científic, on es pot continuar visitant

Unes 1.500 persones visiten el Lleida Liquid Galaxy

Imatge del projecte Lleida Liquid Galaxy

Unes 1.500 persones han visitat el projecte “Lleida Liquid Galaxy” durant les tres setmanes que ha estat exposat a la sala municipal de la plaça Sant Joan. A partir d’ara, les persones que vulguin visitar-lo poden fer-ho al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, ja que ha quedat instal·lat al Parc i est pot veure, a través de les visites guiades, trucant al 010. Aquest projecte és un dispositiu innovador que permet sobrevolar virtualment qualsevol indret del planeta: el fons del mar, els planetes, els estels, etc. A part del prototipus desenvolupat per Google, aquest és el primer equip d’aquestes característiques a Europa i el cinquè al món.

El projecte, que ha rebut l'ajuda del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, s’ha dut a terme gràcies a la implicació i col·laboració de diverses empreses del Parc: IWS, Fundació Privada MaqCentre, SEMIC i INSON. Lleida Liquid Galaxy forma part dels projectes vinculats al Magical Media, el centre de producció audiovisual que properament s’inaugurarà al Parc Científic.

La Lleida Liquid Galaxy ha estat una de les activitats incloses en el programa d’actes que es va seguir el Dia de la Ciència al Carrer i també serà un dels projectes més rellevants en el Congrés de Ciència en Acción, que Lleida acollirà el pròxim mes d’octubre. A més, formarà part del camp de treball científic d’estiu de Joventut, amb el qual els joves aprendran a generar edificis virtuals en 3D i a usar les potencialitats del Liquid Galaxy.

Alhora, les empreses del Parc poden iniciar negocis i projectes tecnològics amb el suport d’aquest equip per definir i desenvolupar nous perfils professionals i activitats relacionades amb la geografia, la història, l’agrometria, l’arqueologia, el turisme, etc., fet que genera noves oportunitats laborals per als joves.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2019 ::
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417, Fax: 973 700 485