Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Lleida, entre els 34 municipis de l’Estat amb millor cobertura de fibra òptica i banda ampla

Lleida, entre els 34 municipis de l’Estat amb millor cobertura de fibra òptica i banda ampla

20/11/2015

La CNMT identifica les ciutats més competitives en xarxes de nova generació, entre les quals es troba Lleida

Un estudi de la Comissió Nacional del Mercat de les Telecomunicacions (CNMT) situa Lleida entre les 34 ciutats de tot l’Estat que tenen una millor cobertura de fibra òptica i banda ampla. Llevat de Lleida, les ciutats catalanes que formen part d’aquest grup de “municipis amb competència en xarxes de nova generació” es troben a l’àrea de Barcelona i a la seva primera corona. Són Badalona, Barcelona, Cornellà, Granollers, Hospitalet, Sant Adrià de Besós, Santa Coloma de Gramenet i Cerdanyola del Vallès.

La CNMT ha analitzat el nivell de competència dels mercats de banda ampla al conjunt de l’Estat com a part de la proposta que ha realitzat sobre la regulació d’aquest sector i que ha comunicat a la Comissió Europea. La CNMT ha considerat “municipis amb competència en xarxes de nova generació” aquells on existeixen almenys 3 xarxes de fibra òptica o cable coaxial simultànies que tinguin una cobertura mínima individual del 20 % en alguna de les centrals de banda ampla del municipi.

En el cas de la ciutat de Lleida, aquesta cobertura és del 75% i es preveu superar el 80% quan la xarxa de fibra òptica arribi al barri de Magraners, durant el primer trimestre de 2016. Les quatre companyies amb infraestructura pròpia de cable de fibra òptica o cable coaxial que operen a Lleida són Jazztel, Telefònica, Ono/Vodafone i Adamo.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2018 ::
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417, Fax: 973 700 485