Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Les Smart Cities, a debat a la Fira Municipàlia

Les Smart Cities, a debat a la Fira Municipàlia

15/10/2015

Fèlix Larrosa: “La sostenibilitat social, econòmica i mediambiental és fonamental en les solucions Smart City”

Les Smart Cities han estat avui un dels eixos centrals del debat a les jornades tècniques de la Fira Municipàlia, que han comptat amb multitud de professionals i experts en la matèria, així com responsables del sector públic i privat. El tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha destacat, en el decurs de la taula rodona “Smart City, el concepte per a municipis eficients i sostenibles”, que “qualsevol projecte i solució smart ha de basar-se en criteris de sostenibilitat social, econòmica i mediambiental” i ha remarcat la importància de la participació de la ciutadania no només en la fase de contextualització del servei smart, sinó també en la fase de supervisió del seu funcionament. Segons Larrosa, “les solucions smart s’han d’estudiar en funció de les característiques del territori o municipi on s’implementen, en funció del segment de població, en funció del lloc de residència i en funció dels usos diaris dels ciutadans i ciutadanes, una reflexió clau i fonamental en el disseny de qualsevol tipus de solució smart”.

La taula rodona també ha comptat amb la participació de Jaume Fortuny de l’Observatori per a la Globalització Oberal, Jaume Batlle, Copresident del Capítol Català del City Protocol Society, Ramon Piró, Managing partner EQT Consulting, Josuè Sallent, Soci Director Barkeno Advisors, Maria Galindo, Manager Internacional Smart Business de Doxa Innova&Smart, i Josep Ramon Ferrer, ex-responsable d’Smart Cities de l’Ajuntament de Barcelona, entre altres.

Les jornades tècniques sobre equipaments i solucions per a ciutats i municipis continuen aquesta tarda i demà, últim dia de Municipàlia.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2018 ::
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417, Fax: 973 700 485