Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies L’Ajuntament de Lleida, reconegut per tercer any consecutiu entre els ens locals més transparents de Catalunya

L’Ajuntament de Lleida, reconegut per tercer any consecutiu entre els ens locals més transparents de Catalunya

19/04/2017

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha recollit aquesta tarda el segell de Transparència i Qualitat Infoparticipa que atorga la UAB en matèria de bones pràctiques en transparència

L’Ajuntament de Lleida ha obtingut per tercer any consecutiu el distintiu de la Universitat Autònoma de Barcelona que el situa entre els ajuntaments amb un índex més elevat de transparència de tot Catalunya. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha recollit aquesta tarda el segell de Transparència i Qualitat Infoparticipa que atorga la Universitat de Barcelona als ens locals que compleixen amb els requisits que determina el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural d’aquesta universitat. L'alcalde ha assistit a l'acte acompanyat del 2n tinent d'alcalde Fèlix Larrosa.

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local reconeix les bones pràctiques en les webs de les administracions públiques locals, Ajuntaments i Diputacions.

L’Ajuntament de Lleida ha superat el 95% de transparència (un 98,08%) la mateixa puntuació que han obtingut ajuntaments com el de Barcelona o Girona. En els darrers tres anys, la Paeria ha format part del nucli d’Ajuntaments de Catalunya que obtenen aquest segell.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha manifestat que aquest reconeixement “posa en valor la tasca que ha dut a terme l’Ajuntament de Lleida per facilitar el màxim d’informació a la ciutadania sobre l’activitat, el funcionament i els recursos municipals per fomentar la comunicació amb els ciutadans i ciutadanes”. El paer en cap ha garantit que es continuarà treballant per potenciar aquesta transparència i ha destacat la posada en marxa d’un procés participatiu per decidir el destí de part del pressupost municipal.

El Consell Certificador ha avaluat la informació que els ajuntaments ofereixen a la seva web sobre els representants polítics, sobre la gestió dels recursos col·lectius i econòmics (pressupostos, salaris, contractacions i subvencions), informació sobre el municipi i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana. El total de requeriments sol·licitats eren 52.

L’acte de lliurament dels segells l’ha presidit el delegat de Transparència i Govern Obert de la Generalitat, Jordi Foz, i hi han participat la catedràtica de filosofía de la UAB i presidenta del Consell Certificador del Segell Infoparticipa, Victòria Camps, la rectora de la UAB, Margarita Arboix i Amparo Moreno, directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, Amparo Moreno.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2018 ::
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417, Fax: 973 700 485