Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Festes de la Tardor

Festes de la Tardor

21/09/2016

Del 28 de setembre fins al 2 d'octubre s'organiza les Festes de la Tardor de Lleida.

Lleida dóna a la tardor la benvinguda més alegre i espurnejant. La ciutat s’endinsa en la nova estació amb una festa que estén per arreu un missatge de joia col·lectiva i d’amor a la nostra Cultura i Tradicions. Amb les Festes de la Tardor que estem a punt d’iniciar expressem, també, l’orgull de ser lleidatans i lleidatanes, un orgull que simbolitzen les figures mítiques que ens identifiquen, lo Marraco i els Gegants, que són una part fonamental, des que som infants, de la nostra emoció de ciutat més profunda.

Les Festes de la Tardor, que enguany coincideixen amb els 70 anys de la proclamació de la Verge Blanca de l’Acadèmia, com a patrona de Lleida i que coincideixen, també en el temps amb la Fira de Sant Miquel, són una gran manifestació de la cultura típicament lleidatana i dels elements d’un seguici que, fora dels períodes festius, podem contemplar al llarg de tot l’any a la Casa dels Gegants, el Museu de Cultura Popular que la Paeria va posar en marxa el 2014 per posar en valor aquest patrimoni que la societat lleidatana ha creat i mantingut amb els pas dels segles.

Ara, però, són dies per gaudir de tota aquesta cultura al carrer, en una festa que ens convida a fer pinya i ovacionar les colles que prendran part en la diada castellera, a saltar sota les espurnes en la Gran Nit de Foc, a rememorar les històriques Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó i a ballar en les revetlles de la plaça del Dipòsit, entre molts altres actes. Les Festes de la Tardor arriben a infinitat de racons de Lleida en forma de competicions esportives, concerts, espectacles teatrals així com visites guiades i portes obertes als museus i al patrimoni de Lleida. La ciutat s’omple de ritme en unes jornades de festa que, a més, coincideixen amb la també intensa activitat de la Fira de Sant Miquel.

Tenim un gran cartell, obra de la dissenyadora Montse Aran, i les paraules d’una coneguda i molt estimada periodista lleidatana, Mari Pau Huguet, ens convidaran a gaudir de la festa en el pregó que es llegirà a la plaça Paeria.

Amb aquest aire festiu, obert, acollidor, ple de cultura i amb un gran esperit de convivència, la ciutat dóna la benvinguda al nou curs i ho fa amb una celebració que és producte de l’esforç, de la voluntat i de la il·lusió del conjunt dels lleidatans i les lleidatanes. Són les festes que vosaltres feu possible.

Us desitjo unes molt bones Festes de la Tardor. 

Àngel Ros i Domingo
Paer en cap

Per a més informació


Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2018 ::
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417, Fax: 973 700 485