Logotip d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici 137 estudiants de la Facultat d’Educació de la UdL i d’FP fan pràctiques a l’Ajuntament de Lleida aquest curs 2017-2018

137 estudiants de la Facultat d’Educació de la UdL i d’FP fan pràctiques a l’Ajuntament de Lleida aquest curs 2017-2018

09/03/2018

Regidoria de les polítiques a favor de la creativitat, la cultura, l'educació i els esports

Montse Parra i Rosa Maria Salmerón han rebut al Saló de Sessions els alumnes i han destacat que aquesta és una oportunitat per als futurs professionals per portar a la pràctica els coneixements teòrics dels centres docents

137 estudiants participen enguany en les pràctiques acadèmiques externes que es poden fer a l’Ajuntament de Lleida per posar en pràctica els coneixements teòrics adquirits en la seva formació acadèmica. La tinent d’alcalde Montse Parra i la regidora d’Educació, Rosa Maria Salmerón, han rebut avui al Saló de Sessions de la Paeria als estudiants que durant el curs 2017 – 2018 les estan fent a les Escoles Bressols Municipals (EBM). Són alumnes de segon, tercer i quart curs del Grau d'Infantil i doble Grau infantil i primària de la Facultat d'Educació de la Universitat de Lleida.

Durant la visita, la tinent d’alcalde donat la benvinguda als alumnes i els professors i ha destacat el ferm compromís de l’Ajuntament amb la formació dels joves. D’altra banda, la regidora Salmerón ha remarcat la importància de la formació profesional dual i de les pràctiques en l’aprenentatge com a forma d’introduir-se en el món laboral professional.

A l’acte també han assistit els regidors i les regidores Marta Gispert, José Luís Osorio i Dolors López.

Els serveis i centres educatius de la Paeria acullen i tutoritzen alumnes de pràctiques de diferents espais i nivells formatius des de fa anys. Enguany, dels 137 estudiants, 90 provenen de la UdL i 47, de Formació Professional Dual. Les escoles bressol que han participat en aquest projecte acollint els alumnes són la d’Albarés, Balafia, Bordeta, Cappont, Centre Històric, Gargot, Germans Grimm, La Mitjana, Parc de Gardeny, Pardinyes, Raimat, Rellotge, Ronda, Secà i Sucs.

L’Ajuntament de Lleida, amb la seva xarxa d’escoles bressol, col·labora amb la UdL com a centre formador per a la realització de les pràctiques acadèmiques externes, que contribueixen a la professionalització de la docència i permeten als estudiants universitaris aplicar i complementar els coneixements adquirits en la seva formació acadèmica.

Les EBM també valoren aquesta iniciativa, ja que reben un valor afegit pel fet d'adquirir el rol de centre formador, de compartir nous coneixements, noves formes de recerca i un contacte constant amb les universitats. Aquesta formació requereix un compromís dels actors implicats educadors, tutors i tutores de les escoles bressols municipals i professorat de la universitat.

L’Ajuntament de Lleida aposta pel model educatiu de la formació professional i en especial la modalitat de FP Dual, en la qual l’estudiant aprèn combinant la formació en el centre educatiu amb la formació en diferents departaments municipals d’acord amb la especialitat dels estudis que es cursin. Per desenvolupar aquest projecte, la Paeria també ha fet conveni amb els centres educatius de: l’Acadèmia Martinez, Col·legi Episcopal, Institut Ronda, Ilerna i l'Institut Torrevicents.

Accions del document
:: Informàtica de l'Ajuntament de Lleida 2018 ::
E-Mail: informatica@paeria.es - C. Salmerón, 1, 1a planta. 25004 Lleida (Plànol d’ubicació) - Telèfon: 973 700 417, Fax: 973 700 485